SON DAKİKA



Haber > Dünya > Mekanlar açılsın diye bekliyorsanız şunu bir izleyin: Korona böyle yayılıyor

Mekanlar açılsın diye bekliyorsanız şunu bir izleyin: Korona böyle yayılıyor

14 Mayıs 2020 Perşembe - 12:49




Japonya’da yapılan bir sosyal deney korona virüsün sosyal ortamda ne kadar hızlı yayılabildiğini gösterdi. Söz konusu deney, bir kişinin virüsü ne kadar hızlı bulaştırdığını gözler önüne serdi.





Korona virüsünde hasta sayısı 4.4 milyonu geçerken Japonya’da çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırarak gündem oldu. Salgın bir hastalığın bir lokantada ne kadar büyük bir hızla yayıldığını gözler önüne seren video, korona virüsüne karşı alınan önlemlerin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha hatırlattı.

Görüntüler açık büfe yemek sunan bir lokantada çekildi. 10 kişinin bulunduğu lokantada hasta bir kişinin hastalığını nasıl bulaştırabildiği görüldü. Çekimlerden önce hasta olan kişinin belirli bölgelerine sadece ultraviyole ışınlarla görülebilen boyalar sürüldü.

Daha sonra bu kişi lokanta içerisinde yemek yiyip sosyalleşti. Bu sırada salgından şüphelenmeyen insanlar da restoranda yemek yiyerek sosyalleşmeye devam etti.

japon.jpg

MİKROPLAR YEMEKLERİN ÜZERİNDE BİLE VARDI


Kısa bir süre sonra deney sona ererken, bilim insanları ve uzmanlar ultraviyole ışık getirerek insanların nasıl mikrop ve virüs kaptığını ve vücutlarının bazı bölgelerine virüs bulaştığını gördü.

Görüntülerde mikroplar yemeklerin üzerine, tabak ve çatal-bıçakta ya da katılımcıların yüzlerinde ve parmaklarında tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap