SON DAKİKA



Haber > Dünya > Libya Temsilciler Meclisi: YSK, seçimler için yeni tarih belirlesin

Libya Temsilciler Meclisi: YSK, seçimler için yeni tarih belirlesin

04 Ocak 2022 Salı - 12:01




Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya Temsilciler Meclisi, Yüksek Seçim Komisyonu'nu dinleme oturumunu yarıda kesti. Meclis, YSK’ya seçim tarihiyle ilgili yeni bir öneri getirmesini istedi.





Geçtiğimiz Aralık ayının 24’ne belirlenip ancak yapılmayan Libya seçimleri konusunda belirsizlik sürüyor.

Seçimlere 2 gün kala emperyalistler yine fitne oyununu sahnelemiş seçimler belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Libya Temsilciler Meclisi Sözcüsü Abdullah Buleyhık yaptığı açıklamasında, seçimlerin ertelenmesinin nedeni ve seçim sürecine ilişkin düzenlenen oturumun askıya alındığını belirtti.

Buleyhık, Temsilciler Meclisi'nin gerçekleştirdiği oturumda, yeni bir seçim tarihini belirlemek üzere Yüksek Seçim Komisyonu'nun ülkedeki tüm taraflarla temasa geçmesi sonucuna varıldığını aktardı.

"Yüksek Seçim Komisyonu'nun en kısa sürede yeni bir öneriyle Temsilciler Meclisi'ne başvurması gerekiyor" ifadelerini kullanan Buleyhık, Temsilciler Meclisi'nin bu öneriyle oturumunu askıya aldığını aktardı.


Libya Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Sayih, oturumdaki konuşmasında, bazı mücbir sebeplerin seçimlerin yapılmasını engellediğini söylemişti.

Sayih, bu sebepler arasında tehditlerin yanı sıra 'çelişen yargı kararlarının ve kanunda belirtilen süreden sonra alınan kararların' yer aldığına dikkati çekmişti.

Bilindiği gibi, Libya’da Mısır, Fransa, BAE, İsrail ve Rusya’nın desteklediği darbeci general Halife Hafter ülkeyi iki meclis ve iki orduya ayırmış, bu bölünme çatışmalara sebep olmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap