SON DAKİKA



Haber > Dünya > Lavrov'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Lavrov'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

10 Ekim 2019 Perşembe - 13:22




TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki hedeflere yönelik olarak dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağını söyledi.





Bugün açıklamalarda bulunan Lavrov, Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından ülkesinin Suriye ile Türkiye hükümeti arasında diyalog yürütülmesi için çaba göstermeyi planladığını söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre; Lavrov "Suriye krizinin en başından beri sürekli olarak Türkiye'nin sınırlarının güvenliğiyle ilgili kaygılarını anladığımızı belirttik. Aynı zamanda bu kaygıların Şam ve Ankara arasındaki 1998 tarihli Adana Anlaşması kapsamında giderilmesi gerektiğinin birçok kez altını çizdik. Türkiye ile Suriye arasında diyalog başlatmaya çalışacağız. Bunun iki tarafın da çıkarına olduğunu öngörmek için dayanaklarımız var" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap