SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore'den yeni balistik füze atağı

Kuzey Kore'den yeni balistik füze atağı

20 Şubat 2023 Pazartesi - 12:19




Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore’nin balistik füze denemeleri yaptığını duyururken, Kuzey Kore Pasifik Okyanusu’nu ‘atış alanları’ olarak kullanmalarının ABD’nin eylemlerine bağlı olduğunu söyledi.





Japonya ve Güney Kore, ABD ile düzenledikleri ortak hava tatbikatının ardından Kuzey Kore’nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze fırlattığını açıkladı. 

Japonya Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında, Kuzey Kore’nin yerel saatle 06.59 ve 07.10'da Japon Denizi yönüne iki balistik füze fırlattığını duyurdu.

AA’nın haberine göre, Japonya münhasır ekonomik bölgesi dışına düşen kısa menzilli balistik füzeler (SRBM), bölgede seyir halindeki unsurlarda hasar oluşturmazken, Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) Kuzey Kore'nin denemeleri gündemiyle toplantıya davet ettiklerini duyurdu. Füze denemeleri sonrası Tokyo hükümetinin, Japonya'nın Pekin Büyükelçiliği vasıtasıyla, Kuzey Kore yönetimini protesto ettiği de kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap