SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kürtaj yasa tasarısında geri adım!

Kürtaj yasa tasarısında geri adım!

06 Ekim 2016 Perşembe - 21:11




Polonya'da kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı parlamentoda reddedildi. Tasarıya karşı geçtiğimiz pazartesi günü ülke genelinde kadı





Polonya parlamentosunda yapılan oylamada, kürtaj karşıtı grup  tarafından sunulan ve kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı 58'e  karşı 352 oyla reddedildi.

 Polonya Başbakanı Beata Szydlo, oylamadan sonra hükümetinin, insan  hayatını korumak için yeni adımları atacağını duyurdu.

 Szydlo, engelli çocukları olan ailelere bütçeden daha fazla para  ayrılacağını ve "hayatın korunmasını teşvik edecek" bilgilendirme kampanyasının  başlayacağını açıkladı.

 Tasarıya karşı düzenlenen protesto gösterilerinin ardından yapılan  anketlerde, iktidardaki muhafazakar Kanun ve Adalet Partisi'nin geçen yıl yapılan  seçimlerden bu yana oylarında ilk kez düşüş olduğu görüldü.

 Ülkede halihazırda kürtaj sadece tecavüz vakalarında, annenin hayatı  tehlike olduğunda veya fetüs zarar gördüğünde yapılabiliyor.


Tasarıya karşı çıkan kadın işçiler ve öğrenciler, pazartesi günü greve  başlamıştı. "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan günde, bazı iş yerleri ve  restoranlar da açılmamıştı.

Ülkede geçen hafta sonu yaklaşık 10 bin kişi, tasarıya karşı  parlamentonun önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

 Polonya parlamentosunda iki hafta önce yapılan oylamada, Kanun ve  Adalet Partisi'nin birçok üyesinin destek verdiği tasarının görüşülmesi kabul  edilmiş ve tasarı, detaylıca incelenmesi için bir komisyona  gönderilmişti.

 Tasarı, ülkede hastalık ve tecavüz gibi özel durumlarda bile kürtaja  izin verilmemesini öngörüyordu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap