SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kudüs İslam’ındır: İşgalciler gitti Müslümanlar kaldı

Kudüs İslam’ındır: İşgalciler gitti Müslümanlar kaldı

09 Mayıs 2021 Pazar - 09:15




İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da önceki gün akşam yaşananların ardından binlerce Filistinli, tekbirler getirerek sabah namazı için yeniden mescide girdi.





Mescid-i Aksa’nın kuzey duvarında bulunan Hutta ve Esbat (Aslanlı Kapı) kapıları önüne gelen binlerce Filistinli, Allah-u Ekber diyerek Mescid-i Aksa’ya ve Kıble Mescidi’ne yöneldi. Önceki akşam iftardan sonra İsrail polisinin Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Mescid-i Aksa’nın kapatılan tüm kapıları sabah saatlerine doğru yeniden açılmıştı.

Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V.) olan ümmet asla boyun eğmez.

İşgal güçleri geri çekiliyor

Mescid-i Aksa’daki saldırılar işgalci İsrail rejiminin barbar yüzünü bir kez daha gözler önüne sererken, saldırılar karşısında Filistinliler destansı bir mücahede ortaya koydu.

Filistinli Gazeteci Taha Ouda, yaşananları gazetemize değerlendirirken, Filistinlilerin mübarek Ramazan ayında ikinci kez kararlılıklarıyla Kudüs’teki işgal askerlerine karşı büyük bir zafer elde etmeyi başardığını söyledi. Ouda, “Cuma gecesi Filistinliler, El-Aksa yerleşkesinde El-Kıble Camii, Kubbet-üs-Sahra Camii ve El-Marvani Camii olmak üzere üç camiyi basmaya çalışan işgal askerlerine iradelerini dayatmayı başardılar. İşgal güçleri kampüsten çekilecek” diye konuştu.


İsrail güçleri, Ramazan ayının 26. gecesi iftardan kısa bir süre sonra Kudüs’ün farklı noktalarında plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırılar düzenledi. İsrail polisinin, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilere yönelik saldırılarında en az 205 kişi yaralandı.

FİLİSTİNLİLER, İRADELERİNİ DAYATMAYI BAŞARDI

Mescid-i Aksa’daki saldırılar işgalci İsrail rejiminin barbar yüzünü bir kez daha gözler önüne sererken saldırılar karşısında Filistinliler destansı bir mücahede ortaya koydu. Filistinli gazeteci Taha Ouda yaşananları gazetemize değerlendirirken Filistinlilerin mübarek Ramazan ayında ikinci kez kararlılıklarıyla Kudüs’teki işgal askerlerine karşı büyük bir zafer elde etmeyi başardığını söyledi. Ouda, “Cuma gecesi Filistinliler, El-Aksa yerleşkesinde El-Kıble Camii, Kubbet-üs-Sahra Camii ve El-Marvani Camii olmak üzere üç camiyi basmaya çalışan işgal askerlerine iradelerini dayatmayı başardılar. İşgal güçleri kampüsten çekilecek” diye konuştu.

İSRAİL’İN ARTAN SALDIRILARI NE ANLAMA GELİYOR?

Filistinli gazeteci Taha Ouda, işgalci İsrail rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarının sayısının artmasını da değerlendirdi. Mescid-i Aksa’nın Yahudileştirilmeye çalışıldığına işaret eden Ouda, “İsrail rejimi, El Aksa Camii’nde radikal bir değişim zamanının geldiğine inanıyor. Son yıllarda peş peşe gelen İsrail saldırıları ve El Aksa Camii’ne saldıranların sayısının artması, bu yöndeki sistematik bir İsrail politikasının pekiştiğine işaret ediyor; El Aksa Camii’nin Yahudileştirilmesi için çalışmak” dedi. Taha Ouda, işgalci İsrail rejiminin saldırılarında Arap ülkeleri ve Filistin’in zayıflığının rolü olduğunu da sözlerine ekledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap