SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kudüs, Batı Şeria ve Gazze yasta: Nablus'ta 11 Filistinli şehit oldu

Kudüs, Batı Şeria ve Gazze yasta: Nablus'ta 11 Filistinli şehit oldu

23 Şubat 2023 Perşembe - 17:06




İsrail, Filistin'in Nablus kentine dün baskın düzenlemişti. Gerçek mermiyle yapılan saldırıda şehit sayısı 11'e yükseldi. Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de yas ilan edildi.





İsrail güçleri dün Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan Nablus'a farklı yönlerden baskın düzenlemişti. Gerçek mermiyle yapılan saldırıda şehit sayısı 11'e çıktı. 100'den fazla Filistinli ise yaralandı. 

Filistin'deki ulusal ve İslami oluşumlar, Filistin halkının katliama olan öfkesini ve tepkisini dile getirmek amacıyla Filistin'in bütün vilayetlerinde bugün yas ve genel grev ilan edildiğini duyurdu. 

Filistin direnişinin ileri gelenleri, işgal rejiminin bu korkunç katliamına ve sürdürdüğü saldırılara tepki gösterilmesini, kitlesel eylemlere başlanmasını ve Filistin'in her tarafında işgal güçlerine karşı kararlılıkla mücadele edilmesini istediler. 

Katliam sonrasında Filistin halkını temsil konumundaki muhtelif hareket önderleri ve kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda işgal rejiminden intikam alınması çağrıları yapıldı. Bu arada dün akşamdan itibaren Batı Şeria bölgesinin kuzey ve güney kesiminde farklı noktalarda siyonist işgal güçlerine ve onların gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimci çetelere yönelik çeşitli intikam eylemleri gerçekleştirildiği haber verildi.  

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre şehit edilenlerden birinin İzzettin Kassam Tugayları'nın Aslanlar Yuvası grubunun mensubu mücahitlerden 24 yaşındaki Husam Bessam İslim olduğu belirtildi. 


Yapılan açıklamada şehit edilen diğer kişilerin; 72 yaşındaki Adnan Seba' Buare, 25 yaşındaki Muhammed Halid Anbusi, 33 yaşındaki Tamir Nemir Ahmed Minavi, 26 yaşındaki Mus'ab Munir Muhammed Uvays, 23 yaşındaki Muhammed Abdulfettah Abdülğani, 23 yaşındaki Velid Riyad Hüseyin, 61 yaşındaki Abdülhadi Abdülaziz Eşkar, 16 yaşındaki Muhammed Ferid Şa'ban, 23 yaşındaki Casir Cemil Abdülvehhab ve atılan göz yaşartıcı gaz bombalarının tesiriyle nefes alma krizleri yaşadığı için akşam saatlerinde hastanede hayatını kaybeden 66 yaşındaki Annan Şevket Annab olduğu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap