SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi?

Kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi?

16 Mart 2022 Çarşamba - 13:11




Ukrayna'ya saldırı emri veren Rusya Devlet Başkanı Putin, kuşkusuz siyasi kariyerinin en zor günlerini geçiriyor. Ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya için bugün oldukça kritik bir gün. İşte temerrüde düşme riski ile karşı karşıya kalan Rusya'yı bekleyenler...





Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği emir ile başlayan savaş 21'inci gününde. Rusya üç haftadır Ukrayna'daki direnişi kırabilmiş değil.

Ancak Rusya'yı en az Ukrayna'daki direniş kadar etkileyen bir durum daha var; ABD önderliğindeki yaptırımlar.

Bugünün ise yaptırımlar ile ekonomisi ağır bir yara alan Rusya için ayrı bir önemi var. Zira bugün Moskova'nın Dolar cinsinden iki devlet tahvili için 117 milyon dolar faiz ödemesi gerekiyor. 

RUSYA ÖDEME YAPMAZSA NE OLUR?

Moskova ödeme zamanı gelen tahviller için bir ödeme yapmazsa, kredi derecelendirme kuruluşları muhtemelen bunun temerrüde düştüğünü düşünecek ve tahvil sahipleri pazarlık etmeye başlayacak.


Bir ülkenin temerrüde düşmesi, borçlarını vadesinde ödeyememesi anlamına geliyor.

Ancak yaptırımlar sonrası Rusya'nın ekonomik açıdan bulunduğu durum ve artan izolasyonu göz önüne alındığında, bu müzakereler umut verici görünmüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap