SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kremlin: Devasa bir nükleer saldırı tatbikatı yaptık

Kremlin: Devasa bir nükleer saldırı tatbikatı yaptık

26 Ekim 2023 Perşembe - 14:43




Nükleer denemelerin yasaklanması anlaşmasından çıkan Rusya'nın tatbikatı bir güç gösterisi olarak değerlendirildi.





Moskova, Rusya Parlamentosu'nun, nükleer silah denemelerinin yasaklanmasını öngören "Kapsamlı Nükleer Denemelerin Yasaklanması Anlaşması"ndan çekilme sürecini tamamlamasından saatler sonra dev bir nükleer saldırı tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözetiminde yürütüldü. Devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde Putin'in üst düzey komutanlara talimat verdiği ve fırlatış öncesi geri sayımı Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile birlikte yaptığı görüldü.  Savunma Bakanı Şoygu, tatbikatın amacını "düşmanın nükleer saldırısına karşılık dev bir nükleer saldırı çalışması" olarak açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada tatbikatta "balistik ve seyir füzelerinin uygulamalı olarak fırlatıldığı" bildirildi. 

NÜKLEER  DENEMELER BAŞLAYACAK ENDİŞESİ

Moskova benzer tatbikatları her sonbaharda düzenliyor, ancak Rusya'nın, Batı'yı Ukrayna'ya askeri destek sunmaya devam etmekten vazgeçirmek için nükleer denemelere yeniden başlayabileceğine dair yaygın endişeler bulunuyor. Putin, nükleer denemelerin başlaması gerektiğine dair bazı uzmanların önerilerine işaret etse de, bu konuda henüz görüş belirlemediği belirtiliyor. Tatbikat ayrıca Rusya'nın uluslararası nükleer anlaşmadan çıkmasının ardından güç gösterisi olarak değerlendirildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap