SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kosova ile Sırbistan savaşın eşiğinde! Çatışmaların başladığı iddia edildi

Kosova ile Sırbistan savaşın eşiğinde! Çatışmaların başladığı iddia edildi

01 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:34




Sırbistan'ın, Kosova vatandaşlarını ülkeye özel bir belge alma hamlesinin ardından ilişkiler gerildi. Kosova'da sirenler çalarken, sınıra yakın Novi Pazar'da iki ülke arasında çatışmaların başladığı haberleri geliyor.





Sırbistan'ın Kosova vatandaşlarını özel bir belge ile ülkeye alma uygulamasına Priştine hükümetinden yanıt geldi. Sırbistan ile Kosova sınırı karşılıklı olarak kapandı ve barikat kuruldu. Kosova'da sirenler çalmaya başlarken, Kosova sınırına yakın Novi Pazar'da Sırbistan ile Kosova arasında çatışmaların başladığı iddia edildi.

KOSOVA'DA SİREN SESLERİ

Kosova’nın Sırbistan sınırındaki Mitrovica şehrinde öğle saatlerinde siren sesleri duyuldu. Kaynağı bilinmeyen siren sesi yaklaşık iki dakika sürdü.

TANSİYON YÜKSELTEN DÜZENLEME

Kosova hükümetinin yeni düzenlemesi nedeniyle bölgede tansiyon yeniden yükseldi. Söz konusu düzenleme ile 1 Ağustos'tan itibararen Sırbistan’a ait kimlik ve pasaportlar ile Kosova’ya giriş yasaklanıyor. Kosova'ya girecek Sırplara 90 gün geçerli olacak giriş belgesi verilecek.


Yeni uygulamanın yürürlüğe girmesine saatler kala, Kosova’nın kuzeyindeki Sırplar yollara barikat kurmaya başladı. Kosova Polisi, Sırbistan sınırındaki Jarinja ve Brnjak geçitlerinin kapatıldığını duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap