SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kısır olduğu öğrendikten sonra beşiz bebek doğurdu

Kısır olduğu öğrendikten sonra beşiz bebek doğurdu

23 Ağustos 2021 Pazartesi - 16:07




Amerika'nın Tekses eyaletindeki 28 yaşındaki Brenda Raymundo isimli kadına polikistik over sendromu teşhisi konulduktan sonra kısır olduğu söylendi. Genç kadın bu olaydan kısa bir süre sonra hamile kaldı ve beşiz bebek doğurdu.





ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 28 yaşındaki Brenda Raymundo polikistik over sendromu teşhisi konulmasının ardından eşiyle birlikte üç yıl boyunca kısırlıkla mücadele etti.

Bu süreçte tedavisine devam edilen Brenda'ya yumurtalıklarını yumurta üretmeye teşvik etmesi için bir ilaç verildi. Üç yılın ardından doğurganlık ilacı sayesinde hamile kaldığını duyan genç kadın kulaklarına inanamadı.

Süreci anlatan Brenda, "İnanamadık. İlk gebelik testinin sonucunu pozitif almak inanılmazdı. Bunu görmek için çok bekledik. Anne ve baba olmak için üç yıl boyunca çok uğraştık, bu yüzden çok mutluyduk'' ifadelerini kullandı.

Sonografi uzmanının ağzı açık kaldı

Ertesi hafta rutin kontrole gittiğinde tarama esnasında beş hava kabarcığına benzer görüntüler gördüğünü söyleyen Brenda, ''İlk kez hamileydim, bu yüzden yaşadıklarıma anlam veremiyordum. Bunun normal olduğunu düşündüm. Ama sonografi uzmanının yüzü ekrana bakarken dondu. Sonra bana döndü ve bir değil beş bebeğe hamile olduğumu söyledi. Duyduklarıma inanamadım. Bir veya birkaçını kaybedeceğimi düşündüğüm için bebek sahibi olmaktan çok korktum" dedi.

Hamilelik sürecinde Brenda’nın mide bulantıları ve ağrıları başlayınca sevinci kısa dürdü. Doktorlar, bebeğin rahim yerine fallop tüpünde geliştiğini, hayatını tehlikeye atabileceğini ifade etti.

Hastanede gerekli taramaların yapılması sonucunda, bebeğin fallop tüpünde olmadığı ve onun yerine rahminde bir kalp atışı olduğu teşhis edildi. Bebeklerinin doğru yerde, rahimde olduğunu öğrenen Brenda hayatının en mutlu anlarından birini yaşadı.

Hamileliğinin 31. Haftasında beş bebeğini dünyaya getiren Branda, "Bebeklerimizi dünyalara değişmeyiz. Kendimizi Beş kez kutsanmış hissediyoruz" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap