SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kanada'da yangın felaketi: Alevler hızla yayılıyor

Kanada'da yangın felaketi: Alevler hızla yayılıyor

19 Ağustos 2023 Cumartesi - 10:12




OHAL'in ilan edildiği yangın bölgesinde felaketin boyutu farklı açılardan kameralara yansıdı. Yetkililer, "Önümüzdeki günlerde son derece zorlu bir durumla karşı karşıyayız" dedi.





Kanada, son günlerde orman yangınlarıyla gündeme geliyor.

Alevler, Kuzeybatı Toprakları eyaletinde her geçen saat daha geniş alanları sarmaya devam ediyor.

20 bin kişinin yaşadığı Yellowknife şehrine yakın noktada çıkan orman yangını nedeniyle, bölge sakinleri Kuzeybatı Toprakları'nın başkentini boşaltmaları için yapılan uyarıların ardından harekete geçti.

Daha fazla ev yok olma tehlikesi yaşıyor

Yangın, British Columbia'da da etkisini gösteriyor. Sosyal medyada paylaşılan felaketin görüntüleri, karşı karşıya kalınan durumun özeti niteliğinde.


Hızla yayılan orman yangını, Batı Kelowna şehri çevresindeki bölgede daha fazla evin yok olması tehlikesini ortaya çıkardı.

OHAL ilanı: Zorlu durumla karşı karşıyayız

Kanada'nın batı British Columbia eyaletinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Eyalet Başbakanı David Eby, "Durum hızla değişti. Önümüzdeki günlerde son derece zorlu bir durumla karşı karşıyayız." dedi.

24 saat içinde hızla yayıldı


McDougall Creek olarak adlandırılan yangının etkili olduğu alan, 24 saat içinde 64 hektardan 6 bin 800 hektara çıktı. Bölgedeki 4 bin 800 kişiye tahliye emri verildi.

En kötü orman yangını dönemi

Tahliyeler, hava ve kara yoluyla yapılmaya çalışılıyor. Başbakan Erby, içine düştükleri durumu anlatırken şunları söyledi:

Bu yıl, şimdiye kadarki en kötü orman yangını dönemiyle karşı karşıyayız. Hızlı gelişen koşullar göz önüne alındığında, eyalet genelinde olağanüstü hal ilan ediyoruz.

Uydu görüntüleri, Batı Kelowna ve 19 bin kişinin ayrıldığının tahmin edildiği Yellowknife'ı saran yangınların boyutunu gözler önüne serdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap