SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kahire'den Türkiye açıklaması! Darbesi Sisi daha ikna olmadı

Kahire'den Türkiye açıklaması! Darbesi Sisi daha ikna olmadı

09 Eylül 2021 Perşembe - 10:59




Türkiye, Darbeci Abdülfettah es‑Sisi yönetimindeki Mısır ile yeniden görüşmelere başladı. Ankara'da yapılan görüşmelerin ardından Mısır Dışişleri Bakanı, "İlerlemek için tatmin olmamız gerek" dedi.





Mısır'da ilk defa seçimle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdülfettah es‑Sisi yönetimiyle bozulan ilişkilerin ardından Ankara'nın İhvan-ı Müslimin'in (Müslüman Kardeşler) Türkiye'deki medya kuruluşlarından eleştirilerini yumuşatmasını istemesiyle ilk normalleşme sinyali verilmişti.

Mayıs ayında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal liderliğinde Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki heyet Ankara'ya geldi.

İki gün süren görüşmeler sonrasında Dışişleri Bakanlığı "normalleşmede mutabık" kalındığını açıklarken, Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü'den gelen açıklamalar dikkat çekti.

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerini Bloomberg’e yorumlayan Şükrü, daha uzun bir yolun olduğunu vurguladı. Şükrü, "Mısır, Türkiye ile bir çözüm bulmak ve ilişkileri normalleştirmek için istekli fakat daha yapılması gereken çok şey var” dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükrü, “Mısır şu an hali hazırdaki sorunların çözümünden tatmin olursa, ilerleme için kapı daha da açılacak” ifadesini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap