SON DAKİKA



Haber > Dünya > İtalya'dan İsrail'e flaş rest! ''Gerekirse asker gönderebiliriz''

İtalya'dan İsrail'e flaş rest! ''Gerekirse asker gönderebiliriz''

21 Ocak 2024 Pazar - 10:07




İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, 7 Ekim itibarıyla İsrail'e silah göndermeyi durdurma kararı aldıklarını ve silah göndermediklerini kaydederek, "BM'den talep gelirse asker gönderebiliriz" dedi.





İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İtalya'dan çarpıcı bir İsrail açıklaması geldi.

'7 EKİM'DEN İTİBAREN İSRAİL'E HİÇBİR TÜRDE SİLAH GÖNDERMEDİK'

Tajani, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'e silah satışının durdurulması çağrısı yapan anamuhalefetteki Demokratik Parti (PD) lideri Elly Schlein'a yanıt verdi.

Schlein'ın bu çağrısının gereksiz olduğunu, zaten bu kararın alınmış olduğunu, o tarihten bu yana hiçbir türde silah göndermediklerini ve parlamentoda bunu söylediklerini savunan Tajani, "7 Ekim'den itibaren İsrail'e daha fazla silah göndermemeye karar verdik, dolayısıyla bu konuyu tartışmaya gerek yok." dedi.

'TALEP GELİRSE İTALYA OLARAK ASKER GÖNDEREBİLİRİZ'


İtalyan bakan, Birleşmiş Milletler'den (BM) talep gelirse BM bünyesinde barış gücüne İtalya olarak asker gönderebileceklerini de kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap