SON DAKİKA



Haber > Dünya > İtalya'da facia:Yangında 21 turist öldü

İtalya'da facia:Yangında 21 turist öldü

04 Ekim 2023 Çarşamba - 15:20




İtalya’nın Venedik kentinde dün akşam turistleri taşıyan bir otobüsün üst geçitten düşerek yanması sonucu 21 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.





Venedik kentinin anakaradaki Mestre ilçesinde dün akşam yerel saatle 20.00’ye doğru yaşanan olayda otobüs yol kenarındaki bariyerleri aşarak yaklaşık 10 metre aşağı düştü ve alev aldı. Otobüsün üst geçitten düşme ve yanma sebebi henüz net olarak bilinmiyor. Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre otobüste ölen ve yaralananlar ağırlıkla Venedik’i ziyaret eden yabancı turistlerdi. Otobüsün, Venedik’in adalardan oluşan tarihi merkezini ziyaret eden turistleri, anakaradaki Marghera bölgesindeki kamp yerine geri götürürken kaza yaptığı belirtiliyor. Hayatını kaybedenler arasında otobüsün 40 yaşındaki İtalyan şoförü Alberto Rizzotto’nun yanı sıra Ukrayna ve Almanya vatandaşları da bulunuyor.

Yaralılar içinde Almanya, Avusturya, Fransa, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna vatandaşları da var. Yaralılardan en az beşinin durumu ağır. Olayda ölen ve yaralananlar arasında çocukların da bulunduğu, kimlik belirleme işlemlerinin sürdüğü açıklandı. Elektrik ve metanla çalışan otobüsün, düşüşü sırasında yakındaki tren istasyonuna bağlı yüksek gerilim hattına çarpmış olabileceği belirtiliyor.

ŞOFÖR RAHATSIZLANDI İDDİASI

Basındaki bilgilere göre üzerinde durulan ihtimallerden biri şoförün direksiyon başında rahatsızlanmış olması. Otobüsün üst geçitten düşmeden önce alev almış olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Venedik’in içinde yer aldığı Veneto bölgesi, bugün yas ilan ederek bölgedeki resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirilmesi kararı aldı. Veneto Bölge Başkanı Luca Zaia, ‘’Mestre'de meydana gelen vahim kaza üzerine halkın yasının bir işareti olarak Veneto'nun tüm bölge ofislerinde bayraklar yarıya indirilecek’’ dedi.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro da yaşanan olayı ‘’büyük bir trajedi’’ diye niteledi ve olay sonrası otobüsün durumunu ‘’kıyamet gibi bir sahne’’ diye tanımladı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap