SON DAKİKA



Haber > Dünya > İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: AB'nin güvenliği için birleşik ordu şart!

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: AB'nin güvenliği için birleşik ordu şart!

08 Ocak 2024 Pazartesi - 10:50




İtalyan La Stampa gazetesine önemli açıklamalarda bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, "Avrupa'nın kendine ait bir ordusunun olması gerektiğini" belirtti.





İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalya'nın önde gelen gazetelerinden biri olan La Stampa'ya röportaj verdi.

"BİR AVRUPA ORDUSUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Avrupa'da barış ve istikrarın garantörü olacak bir ordunun olması gerektiğini kaydeden Tajani, "Eğer dünyada barışı koruyanlar olmak istiyorsak, bir Avrupa ordusuna ihtiyacımız var. Ve bu etkili bir Avrupa dış politikasına sahip olabilmek için temel bir önkoşul" ifadelerinde bulundu.

"VATANDAŞLARIMIZ, AVRUPA BİRLİĞİ İLE KORUNABİLİR"

Pazar günü yapılan röportajda konuşmasının devamında Tajani, "Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Rusya gibi güçlü oyuncuların bulunduğu ve Orta Doğu'dan Hint-Pasifik bölgesine kadar krizlerin yaşandığı bir dünyada İtalyan, Alman, Fransız ya da Sloven vatandaşları ancak zaten var olan bir şeyle, yani Avrupa Birliği ile korunabilir" şeklinde konuştu.


Avrupa ordusu kavramı Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı Ukrayna'nın işgaliyle birlikte yeniden siyasi gündemde yerini aldı. Ancak savunma konusundaki çabalar Finlandiya ve  İsveç'in katılımıyla NATO'nun genişlemesi konusuna odaklandı.

"AVRUPA, TEK BİR BAŞKANLIĞA SAHİP OLMALI"

Tajani ayrıca, 27 üyeli AB'nin liderlik yapısını düzene sokması ve mevcut Avrupa Konseyi başkanı ve Avrupa Komisyonu başkanından oluşan yapı yerine tek bir başkanlığa sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Savunma alanında Avrupa'nın daha yakın bir işbirliği içinde olmasının, lideri olduğu Forza Italia partisi için bir öncelik olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Tajani, geçen yıl Silvio Berlusconi'nin ölümünden bu yana Forza Italia'nın lideri olarak partiyi yönetiyor. 

Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri, karizmatik eski liderini kaybetmesinin ardından partinin popülaritesinin ilk denemesi olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap