SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsveç'ten itiraflar üst üste geldi: Erdoğan'dan soğuk duş

İsveç'ten itiraflar üst üste geldi: Erdoğan'dan soğuk duş

18 Mart 2023 Cumartesi - 12:14




Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Finlandiya'nın NATO serüvenini resmen başlattı. Dünya basını yaşanan gelişmeyi manşetten verirken İsveç basınında ortaya çıkan haberler dikkat çekti.





Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö dün Türkiye'ye geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la NATO konusunda temaslarda bulundu. İki lider toplantı sonrası ortak basın açıklaması düzenledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya'nın NATO'ya girişi için gerekli onayı verdi. Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizin güvenlik kaygılarını gidermek yolunda gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün, Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik"

'İSVEÇ BEKLEME ODASINDA YALNIZ KALDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO'ya katılışını resmen başlatması dünyada gündem oldu. Ülkenin en önemli medya kuruluşlarından olan Dagens Nyheter gazetesi üyelik sürecine ilişkin haberinde "İsveç, Erdoğan'ın bekleme odasında yalnız kaldı" ifadelerini kullandı. Thomas Ramberg imzalı yazıda şu sözlere yer verildi:

'Sağcı partilerin bile pişmanlık duyduğu görülüyor. İsveç'in, Kuran-ı Kerim'i y
 

'Sağcı partilerin bile pişmanlık duyduğu görülüyor. İsveç'in, Kuran-ı Kerim'i yakmanın ifade özgürlüğünün önemli bir parçası olarak savunması artık NATO üyeliğinin önünde duruyor. Artık üyelik için İsveç'in uyum sağlaması gerektiğini biliyoruz'
 

AYAKKABI JESTİ SES GETİRDİ


Helsinki merkezli gazete Iltalehti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabı jestine dikkat çekti. Haberde "Iltalehti'nin yağmurda çalışan fotoğrafçısı Jenni Gästgivar'ın ıslak ayakkabıları Türkiye cumhurbaşkanının dikkatini çekti. Gästgivar'ın yağmurdan ıslanan ayakkabılarından çok endişelenmiş görünen Erdoğan, ona ayakkabı numaralarını sordu ve yeni bir ayakkabı hediye etmek istedi" ifadeleri yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap