SON DAKİKA



Haber > Dünya > İspanya’dan AB’ye Filistin resti

İspanya’dan AB’ye Filistin resti

25 Kasım 2023 Cumartesi - 10:49




İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Birliği’nin Filistin devletini tanımaması halinde ülkesinin kendi kararını alacağını söyledi.





Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İspanya Başbakanı Sanchez, dün İsrail ve Filistin’de yaptıkları görüşmelerin ardından bugün de Mısır’da temaslarda bulundu.

Mısır’da basına açıklamalarda bulunan Sanchez, İspanya’nın kısa zamanda Filistin devletini tanıyacağının işaretini verdi.

Sanchez, “Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği’nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Buna değer ve önemli olan bir şey. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız ama AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır” diye konuştu.

İspanya, İsrail ile Hamas’ın çatışmalara başladığı 7 Ekim’den bu yana üyesi olduğu Avrupa Birliği ülkeleri ile sık sık fikir ayrılıkları yaşadı.

Sanchez, İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes sağlanması halinde, iki devletli çözüm temeline dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için diplomasi yürütüyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap