SON DAKİKA



Haber > Dünya > İranlı kadınlar erkekleşmeye başladı!

İranlı kadınlar erkekleşmeye başladı!

25 Mayıs 2016 Çarşamba - 09:12




İran'da rejimin sıkı kontrollerinden kaçmak isteyen kadınlar, erkek gibi giyip davranmaya başladı.





İranlı kadınlar, ahlak polisinin başörtü kontrollerinden kaçabilmek için saçlarını kısa kestirip erkek kıyafetleri giymeye başladı.

Kadınların başörtüsü takmasının zorunlu olduğu İran’da özgürce hareket etmeye çalışan kadınlar, ahlak polisinin verdiği cezalardan kaçabilmek için birçok yol deniyor.

Kısa saçlı ve “erkeksi” kıyafetler giydiği bir fotoğrafını Facebook’taki “My Stealthy Freedom” (Benim Kaçamak Özgürlüğüm) sayfasında paylaşan İranlı bir kadın, ülke sokaklarında özgürce yürümesinin tek yolunun bu doluğunu belirtti.

Başka bir kadın ise başörtüsü takmaya zorlandığı günden beri başının üzerinde bir ağırlık taşıdığını ve bu sebepten de saçlarını kısacık kestirdiğini aktardı.

Independent’a konuşan My Stealthy Freedom sayfasının kurucusu, New York merkezli bağımsız gazeteci Masih Alinejad İran’daki iki farklı yaşam tarzı arasında ciddi bir kültürel savaş yaşandığına dikkat çekti.


My Stealthy Freedom sayfasının kurucusu, “Kadınlar için saçları onların kimliği ve sadece ahlak polisinden kaçmak için saçlarını kısaltmalarını izlemek yürekler acısı ancak başka bir açıdan da bu çok cesurca” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap