SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'ın güneyinde 6.4 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem

İran'ın güneyinde 6.4 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem

14 Kasım 2021 Pazar - 18:06




İran'da deprem bu kez güneydeki Bender Abbas kentinin yakınlarını vururken, İran medyasına göre bölgede art arda 6.4 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.





Depremler ülkesi İran, bu kez Hürmüzgan eyaletinde, Basra Körfezi'nin girişindeki stratejik liman kenti Bender Abbas yakınından sarsıldı.

Reuters ilkin Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), güneydeki Bender Abbas kentinden yaklaşık 47 km uzaklıkta 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Başta depremle ilgili '6.1 büyüklüğünde ve 10 km derinlikte' açıklaması yapan EMSC, daha sonra depremin büyüklüğünü yükseltti.

Ardından Reuters, İran devlet televizyonunun haberine göre Bender Abbas'a yakın bölgede iki güçlü deprem meydana geldiğini duyurdu. Devlet televizyonunun yerel yetkililere dayandırdığı haberinde, "İran'ın güneyi 6.3 ve 6.4 büyüklüğünde iki deprem sarsıldı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya yaralı yok" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap