SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'ın düşmanları için sürpriz füze: Jask

İran'ın düşmanları için sürpriz füze: Jask

02 Aralık 2019 Pazartesi - 14:37




İran Deniz Kuvvetleri Komutanı, denizaltılardan fırlatılacak seyir füzesinin seri üretimine geçildiğini duyurdu





İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Hanzadi (Hossein Khanzadi), denizaltılardan fırlatılacak seyir füzesinin seri üretimine geçildiğini duyurdu. Etkinlikte İran'ın başarıya ulaştığı yeni projeler de tanıtıldı.

Cumartesi günü Tahran'daki yeni silahlar ve diğer askeri projelerin sergilendiği bir programda konuşan Hanzadi, yerli imkanlarla geliştirilen Jask seyir füzesinin seri üretimine başlandığını duyurdu.

İran donanmasındaki tüm denizaltıların bu füzeyle donatılacağını belirten Hanzadi, menzilinin gelecekte artırılacağını söyledi.

Hanzadi, Jask-2 projesi kapsamında geliştirilen füzenin, donanmaya uzun mesafeden hedefleri vurma kabiliyeti kazandıracağını ifade etti. Hanzadi, "Füze kesinlikle düşman için sürpriz olacak" dedi.

Denizaltılarda daha fazla füzenin kullanılmasını hedeflediklerini belirten Hanzadi, Jask-3 adlı bir projen üzerinde de çalıştıklarını belirtti.


Cumartesi günü yapılan açıklamalarda, gemilerden kalkacak Pelikan İHA, Sadaf-2 deniz mayını, Soren konumlandırma sistemi, Balaban güdümlü bomba ve Lokman eğitim gemisi projelerinde başarı elde edildiği belirtildi.

Açıklanan projeler arasında, Soren konumlandırma sistemi İranlı denizaltılara, suyun altında çalışırken gizli bir şekilde ilerlemeyi, Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) teknolojisini kullanmadan izleme bilgisi almadan izleme kabiliyeti kazandıracak.

Etkinlikte konuşan Hanzadi, önümüzdeki ay Hint Okyanusu'nda İran, Rusya ve Çin arasında ortak bir deniz tatbikatı düzenleneceğini söyledi.

Hanzadi, üç ülkenin askeri temsilcileri arasında geçen ay yapılan toplantılarda hazırlık planlama ve anlaşmalarının yapıldığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap