SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'da koronavirüs bir belediye başkanına da bulaştı

İran'da koronavirüs bir belediye başkanına da bulaştı

22 Şubat 2020 Cumartesi - 10:06




Çin'de ortaya çıkan yeni korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 300'ü geçti. Vaka sayısı 77 bini aştı. Bu arada Avrupa'da korona virüs nedeniyle ikinci ölüm haberi geldi İtalya'dan geldi. İran'da korona virüs tespit edilen 18 kişiden 5'i hayatını kaybetti. Virüs İsrail ve Lübnan'a da sıçradı. İran'da koronavirüs bir belediye başkanına da bulaştı.





Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 300'ü geçti. Vaka sayısı 77 bini aştı. İran'da Kovid-19 denilen yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısının 18 ve ölü sayısının 5'e yükselmesi tedirginliği artırırken, virüsün bir belediye başkanına da bulaştığı belirtildi.

İran devlet televizyonu, başkent Tahran'ın 13. ilçe belediye başkanı Murteza Rahmanzade'nin cuma günü koronavirüs belirtileriyle hastaneye kaldırılmış olduğunu duyurdu. Haberlere göre belediye başkanının koronavirüs testi pozitif geldi.

İran'da koronavirüsün ilk saptandığı şehir olan Kum'da şimdilik 7 vaka görüldü. Tahran'da 4, Gilan'da 2 vaka teşhis edildi. 

Virüsün bulaştığı kişilerin çoğu ya Kum sakini ya da son dönemde Kum'a seyahat etmiş kişiler.

Bu arada Avrupa'da corona virüs nedeniyle ikinci ölüm haberi geldi İtalya'dan geldi. 


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla vaka sayısının bir günde çift haneli sayılara ulaştığı ülkenin kuzeyinde tedavi gören 78 yaşındaki erkek hastanın akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia, İtalyan ANSA ajansına yaptığı açıklamada, Padavo kentinde koronavirüs testlerinden geçirilen ve sonuçları bugün kesinleşen 2 kişiden biri olan 78 yaşındaki emekli duvar ustasının 10 gündür tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde öldüğünü açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap