SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'da cumhurbaşkanı seçilen Reisi'den metro beklerken fotoğraf

İran'da cumhurbaşkanı seçilen Reisi'den metro beklerken fotoğraf

14 Temmuz 2021 Çarşamba - 15:49




İran'da geçtiğimiz ay yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan İbrahim Reisi’nin metro istasyonunda tren beklerken çekilen fotoğrafı sosyal medyada viral oldu.





İran'da geçtiğimiz ay yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan İbrahim Reisi’nin metro istasyonunda tren beklerken çekilen fotoğrafı sosyal medyada viral oldu. Reisi, yanında iki kişiyle birlikte bir bankta oturarak trenin gelmesini bekliyor.

Gazeteci Musa Özuğurlu, Arapça atılan bir tweeti Türkçeye çevirerek paylaştı. Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı Reisi’nin tutumuna destek gösterirken, bir kısım sosyal medya kullancısı ise tepki gösterdi. Tepki gösterenlerden Akademisyen Candan Badem, „İslamcı faşist diktatör o, binlerce kişiyi idama gönderen bir cellat. İran'da seçim de yok, tiyatro var“ ifadelerini kullandı.

İbrahim Reisi kimdir?

Reisi, 1988 yılında İranlı siyasi mahkûmların infazına karışan dört kişiden biri olarak değerlendiriliyor. Uluslararası Af Örgütü’ne göre; binlerce siyasi muhalif 19 Temmuz 1988 tarihinde başlayan ve beş ay botunca süren infazlarda işkenceye ve katliamlara maruz kaldı. Bu katliamlardan ötürü Reisi, muhalifler tarafından „Katliam Ayetullahı“ olarak adlandırıldı.

Reisi, 2014 ile 2016 yılları arasında İran Başsavcısı görevini yürüttü. 7 Mart 2019’da ise Yargı Erki Başkanı pozisyonuna geldi.

Reisi, 2017 yılında Hasan Ruhani’ye karşı aday olmuş ancak oyların yüzde 38’ini alarak seçimi kaybetmişti. Haziranda yapılan seçimlerde ise ilk sonuçlara göre Reisi, Ruhani karşısında galip geldi. Reisi, cumhurbaşkanlığı koltuğunu Ruhani'den devralacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap