SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran'da ahlak polisinin yetkileri kısıtlandı: Gözaltına alamayacaklar

İran'da ahlak polisinin yetkileri kısıtlandı: Gözaltına alamayacaklar

20 Temmuz 2023 Perşembe - 12:49




İran'da 'ahlak polisinin' başörtüsü takmayanları gözaltına alamayacağı, yalnızca uyarabileceği açıklandı. Rızazade, "Uyarı devriyesi olacaklar, gözaltına almayacaklar" dedi.





İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Yakub Rızazade, başörtüsü kuralını denetlemek üzere yeniden devriyeye başlayan 'ahlak polisi'nin sadece uyarıda bulunacağını, gözaltının söz konusu olmayacağını söyledi. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya konuşan Rızazade, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu ile emniyetten ilgili yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantının içeriğine dair bilgi verdi. Rızazade, "Bu toplantı, bazı milletvekillerinin, başörtüsü ihlalleriyle yeteri düzeyde mücadele edilmemesi eleştiri ve şikayetleri üzerine gerçekleştirilmiştir" dedi.

'DEVRİYELER ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL'

AA'nın aktardığına göre Rızazade, şunları söyledi: "Yapılan izahatta, başörtüsü ihlaliyle mücadelede kültürel birimlerin üzerine düşen rolü oynaması gerektiği belirtildi. Bu nedenle, polis devriyeleri artık eskisi gibi değil. Uyarı devriyesi olacaklar, gözaltına almayacaklar. Sokakta konuşlanan polis minibüsleri de sadece uyarı için kullanılacak. Çünkü bundan sonra kültürel faaliyetlere daha fazla ağırlık verilecek." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap