SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran, kızamık salgını için harekete geçti

İran, kızamık salgını için harekete geçti

25 Nisan 2022 Pazartesi - 15:17




İran Sağlık Bakanlığı, ülkede artan kızamık salgını nedeniyle ailelerden 5 yaş altı çocuklarına kızamık aşısı yaptırmalarını talep ederken, kızamık aşısını yaptırmamış sığınmacı ve yabancıların tespit edileceğini ve aşılama çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını duyurdu.





İran Sağlık Bakanlığı Salgın Hastalıklar İle Mücadele Birimi Başkanı Muhsin Zehrayi, ülkede kızamık aşısı olmayanlar nedeniyle kızamık salgınının hızlı bir şekilde yayıldığını ve acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

Ocak ayı itibariyle ülke genelinde şu ana kadar 98 kızamık hastasının teşhis edildiğini belirten Zehrayi, "Tespit edilen 98 kızamık hastasının 28'i İranlı, diğer 70 hasta ise Afganistan ve Pakistan uyruklu. Hızlı bir şekilde aşılama yapılmazsa hastalık yayılabilir" dedi.

Zehrayi, ülkede artan kızamık salgını nedeniyle İranlı ailelerden 5 yaş altı çocuklarına kızamık aşısı yaptırmalarını talep ederken, kızamık aşısını yaptırmamış sığınmacı ve yabancıların tespit edileceğini ve aşılama çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını belirtti.

İRAN'A GELEN YABANCILAR DA AŞI OLACAK

Zehrayi, "Ülkede bulunan yabancılarda 20 yaş üstünde olanlarda da kızamık hastalığı teşhis edebiliyoruz. Bu kişiler daha önce kızamık aşısı olmamış ve herhangi bir bağışıklıkları da yok. Bu nedenle yabancılar için geniş çaplı aşılama çalışması başlatacağız" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap