SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran, Esed ve PYD cephesini harekete geçti!

İran, Esed ve PYD cephesini harekete geçti!

18 Kasım 2016 Cuma - 08:58




TSK destekli ÖSO güçlerinin El Bab önlerine ilerlemesi İran, Esed ve PYD cephesini harekete geçirdi.





Özgür Suriye Ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri desteğinde El Bab'a ilerlerken, Esed, İran ve PYD yetkilileri Suriye'nin başkenti Şam'da çok gizli bir toplantı gerçekleştirdi. 20 Ekim'de gerçekleşen toplantıya Baas milletvekili PYD siyasi temsilcisi ve İran'ın Suriye ve Irak'tan sorumlu en üst düzey ismi olan Kasım Süleymani'nin yardımcısı, Aynel Arab'dan gönderilen PYD temsilcisi ve Esed'in Haseke Milletvekili ile Suriye istihbaratı yöneticileri katıldı.

 

KUZEYDE DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ

Suriye'nin kuzeyinde daha fazla işbirliğine gidilmesini isteyen taraflar, bu kapsamda Şii milislerinin önce Haseke, daha sonra da cephe hattına sevkedilmesini karara bağladı. İran, PYD ve Esed ortak toplantısı sonrası Dera ve Şam bölgesinde Şii gruplardan Muhammed Bakır Tugayı'na mensup 70 militan Tel Abyad'a gönderildi. Ayrıca Tel Abyad'da Suriye istihbaratının tüm kuzey bölgesinde faaliyet yürüteceği bir merkezin oluşturulması da tarafların mutabık kaldığı konular arasında yer aldı.

REJİM GÜNEYDEN PYD DOĞUDAN

Şam'da gizlice toplanan terör örgütleri ve Şam rejimi temsilcilerinin, TSK ve ÖSO'nun El Bab'ı alması durumunda bölgede kendilerine dönük tehdidin artacağını belirterek, güneyde Halep, batıda Afrin, Münbiç ve Tel Abyad'ın TSK - ÖSO ittifakı tarafından yeni hedef olarak tayin edileceği öne sürüyor. Bu sebeple gizli toplantıda El Bab'a rejimin güneyden, PYD'nin ise doğudan saldırması planlandı. Son gelişmeler Esed rejiminin El Bab'a en yakın noktası olan Kuveyriz'e konuşlandı. 800 asker ve çok sayıda tank ve zırhlı araç sevketti. Tartus'dan 800 Esed askeri, Kuveyriz'e nakledilirken, Humus'ta bulunan 60 tank ve zırhlı araç El Bab'a en yakın cephe hattına konuşlandırıldı.


 TELAFER SİNCAR TAAHHÜDÜ

Şam'da PYD cephesinden gelen Telafer Sincar talebi, Şii temsilci tarafından kabul edilirken, Telafer'den Kamışlı'ya açılacak hat konusunda Haşdi Şabi ve PYD'nin işbirliğine devam edeceği taahhüt edildi. PYD'nin Sincar'dan en az 800 militanı Haşdi Şabi'yle Telafer operasyonuna katılması mutabık kalınan bir diğer konu. DAEŞ'in PYD ve rejim unsurlarına toprak ikramı sürüyor. En son 7 köyü PYD'ye terkeden DAEŞ'ın, stratejik öneme sahip Kubbesin Köyü'nde sergilediği yoğun direniş karşılığında, PYD'yle yaptığı kirli pazarlık ortaya çıktı. PYDli teröristler ve DAEŞ'in Kubbesin sözde emiri arasında 75 bin dolarlık pazarlığı yapıldı. Ödeme şeklinin sorun teşkil ettiği öğrenildi.

TSK OBÜSLERİ SINIRDA EN YAKIN NOKTADA

El Bab operasyonu kapsamında bölgede artan hareketliliğe paralel olarak Türkiye sınırdan bölgeye yeni birlikler sevketti. İlk defa TSK, Fırtına Öbüsleri'ni sıfır hatta yakın noktalara konuşlandırdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap