SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran’da toz fırtınası! Binlerce kişi hastanelik oldu: 1 ölü

İran’da toz fırtınası! Binlerce kişi hastanelik oldu: 1 ölü

29 Haziran 2023 Perşembe - 10:59




İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinde meydana gelen toz fırtınası nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Bin 191 kişinin de hastanelik olduğu fırtınanın göz, solunum ve kalp rahatsızlıklarına sebep olduğu ortaya çıktı.





İran resmi ajansı IRNA’ya göre, Sistan-Beluçistan Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mecid Mohibbi, eyaletin Zabul, Zehek, Hamun, Hirmend ve Nimruz kentlerinde toz fırtınası ile taşınan ince toz nedeniyle son 6 günde 1191 kişinin hastane ve tıp merkezlerine sevk edildiğini belirtti.

Mohibbi, insanların sağlık kurumlarına gitme sebeplerinin başında göz, solunum ve kalp rahatsızlıklarının geldiğini dile getirdi.

'KALP VE SOLUNUM YOLLARI RAHATSIZLIĞI BULUNANLAR DIŞARI ÇIKMAMALI'

Hastanelere kaldırılan 1019 kişinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini, 171 kişinin tedavisinin ise devam ettiğini kaydeden Mohibbi, 1 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Mohibbi, 26 Haziran’da yaptığı açıklamada toz nedeniyle 764 kişinin hastaneye kaldırıldığını, bunlardan 115’inin hastanelerde tedavisinin sürdüğünü belirtmişti.


Yetkililer, özellikle kalp ve solunum yolları rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmaması gerektiğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap