SON DAKİKA



Haber > Dünya > İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Papa'ya çağrı: "Zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde açıkla"

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den Papa'ya çağrı: "Zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde açıkla"

06 Kasım 2023 Pazartesi - 10:13




İran Cumhurbaşkanı Reisi, Papa Franciscus'a Gazze saldırılarına yönelik olarak "zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde" açıklaması çağrısında bulundu.





İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması için Papa'ya Batılı ülkelerdeki konumunu kullanması ve "zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde" açıklaması çağrısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasına göre, Reisi, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile Gazze'deki durumla ilgili telefonda görüştü.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 4 bini çocuk, 2 bin 500'ün üzerinde kadın olmak üzere 10 bine yakın Filistinlinin öldürülmesini "asrın en büyük soykırımı" olarak nitelendiren Reisi, "Bu rejimi destekleyenler bu sarsıcı suçlar karşısında dünya halklarına ne cevap verebilir?" ifadesini kullandı.

Gazze'deki hastanelerin yanı sıra kilisenin de İsrail tarafından bombalandığını hatırlatan Reisi, "Gazze kilisesinin bombalanması ve Filistin milletinin bu tarihi mirasının yok edilmesi, yalnızca Filistinli Müslümanlara değil, diğer dinlere karşı da ABD ve birçok Avrupa ülkesinin desteğiyle yürütülen apartheid eylemlerinin örnekleridir." değerlendirmesinde bulundu.

Reisi, Hristiyanlık dahil tüm İbrahimi dinlerin öğretileri doğrultusunda bugün yaşananlara karşı Filistin halkının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.


Batılı ülkelerin İsrail'e desteğine işaret eden Reisi, Papa'dan saldırıların durdurulması için Batılı ülkelerdeki konumunu kullanması ve "zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde açıklaması" çağrısında bulundu.

Papa Franciscus ise Gazze'ye saldırıların durdurulması ve ateşkes sağlanması gerektiğini belirterek, "Dünya Katoliklerinin lideri olarak bu saldırıları durdurmak ve Gazze'de daha fazla kadın ve çocuğun kurban olmasını önlemek için elimden gelen her şeyi yapacağım." ifadelerini kullandı.

Vatikan resmi yayın organı VaticanNews’in X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Papa ile Reisi’nin telefon görüşmesi yaptıkları teyit edildi. Görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap