SON DAKİKA



Haber > Dünya > Irak'ta Türkçe eğitim dönemi

Irak'ta Türkçe eğitim dönemi

27 Ocak 2024 Cumartesi - 16:32




ITC Başkanı Hasan Turan'ın, Türkmenlerin çoklukla yaşadığı kentlerde Türkçe eğitiminin teknik ve idari alanlarda geliştirilmesi talebinin Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından onaylandığı açıkladı.





Irak Türkmen Cephesi(ITC) Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 20 yıldan bu güne Irak'ta Türkmenlerin yoğunlukta olduğu kentlerdeki Türkçe eğitiminde yaşanan sıkıntıların Irak hükümetine iletildiği kaydedildi.

Uzun bir süredir Türkçe eğitiminde yaşanan teknik ve idari sıkıntıların ITC Başkanı Turan tarafından Irak Başbakanı Sudani'ye iletildiği aktarılan açıklamada, Başbakan Sudani'nin de bu sorunların en kısa zamanda çözülmesi yönünde harekete geçildiği söylendi.

Sudani'nin, bu kapsamda "Türkçe eğitim veren tüm okullardaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi için sözleşmeli öğretmen atanmasını ve kitapların devlet tarafından basılmasını, sınav sorularının diğer dillerin sorularıyla aynı olmasını, Türkçe eğitim gören öğrencilerin açık öğretim sınavlarına katılmalarını" onayladığı aktarıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap