SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngilizlerin Hollanda'yı işgal planı! Avrupa savaşın eşiğinden döndü, başbakanın fikriydi

İngilizlerin Hollanda'yı işgal planı! Avrupa savaşın eşiğinden döndü, başbakanın fikriydi

06 Aralık 2023 Çarşamba - 15:44




İngiliz diplomatlar, kendi ülkelerinin Hollanda'ya yönelik bir işgal planı hazırladığını dünyaya duyurdu.





İngiltere'de 220 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Covid-19 pandemisi sırasında dönemin Maliye Bakanı olan Başbakan Rishi Sunak'ın 'bırakın insanlar ölsün' dediği ortaya çıktı. İngiliz hükümetinin pandemi ile mücadele politikasını inceleyen ve 2026'ya kadar sürecek bir soruşturma kapsamında ulaşılan bilgilerde, Başbakan Sunak'ın Covid-19 salgını sırasında hükümetin ikinci bir ulusal tecrit uygulamak yerine "insanların ölmesine izin vermesi" gerektiğini söylediği belirtildi.

DİPLOMATLAR BORİS'İ İFŞALADI

Sunak'ın bu sözleri hala gündemdeki yerini korurken İngiliz basınında deprem etkisi yaratan bir haber yayınladı. Pandemi döneminde yaşlı nüfusu nedeniyle en fazla ölümlerin yaşandığı İngiltere, bir dönem aşı krizi de yaşadı. Daily Mail'e konuşan iki diplomatik kaynak İngiliz hükümetinin bu sorunlara karşı yaptığı gizli planı yıllar sonra ifşa etti.

  İngilizlerin Hollandayı işgal planı Avrupa savaşın eşiğinden döndü, başbakanın fikriydi

 


İŞGAL PLANI

Basına verdiği demeçte ismini vermeyen kaynak "AB toplamda beş milyon doz aşımıza el koydu. Elbette Başbakan Boris Johnson öfkeliydi. Yetkililerle sık sık görüşüyordu, Hollanda'ya gidip aşıları ani bir baskınla aşıları alıp getirmeyi istiyordu" dedi. Johnson'un o dönemki bu agresif tavırları Londra-Brüksel arasındaki ilişkileri o dönem bitirme noktasına kadar getirmişti.

Daily Mail'e konuşan bir diğer yetkili ise Boris, tahmin edeceğiniz üzere çileden çıktı. Siyasi misillemenin yanı sıra askeri bir misilleme yapmak da istiyordu. İngilizlerin yaşamı için mücadele ettiğini hissetti ve bir noktada gidip bu aşıları yaptırmak için askeri seçeneklerin olup olmadığını yetkililere sordu" ifadelerini kullandı.

  İngilizlerin Hollandayı işgal planı Avrupa savaşın eşiğinden döndü, başbakanın fikriydi

 


GERİLİM NEDEN ÇIKTI?

Aşı krizinin yaşandığı yıllarda Brüksel İngiltere'ye planlanan teslimatın yalnızca dörtte birini teslim edebileceği konusunda uyardı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, tedbirin 'Avrupa'nın adil payını almasını sağlamak' ile ilgili olduğunu söyledi. Kapalı kapılar ardında Boris Johnson'un o dönem hem Leyen hem de Fransa lideri Macron ile çok sert bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği söyleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap