SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hollanda'dan Ukrayna'ya F-16 desteği

Hollanda'dan Ukrayna'ya F-16 desteği

23 Aralık 2023 Cumartesi - 10:12




Hollanda, Rusya'nın işgaline karşı mücadelesine yardımcı olmak için Ukrayna'ya yeni desteğini açıkladı.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Hollanda'dan Ukrayna'ya yeni askeri destek kararı geldi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya’nın işgaline karşı mücadelesine yardımcı olmak üzere Ukrayna’ya 18 adet F-16 savaş uçağı teslim edileceğini açıkladı.
Reuters'ta yer alan habere göre, Hollanda hükümetinin aldığı bu kararı Zelenskiy’e bildirdiğini aktaran Rutte, “F-16 teslimatı Ukrayna’ya askeri destek konusunda yapılan anlaşmaların en önemli unsurlarından biridir” dedi.

Uçakların teslimatının Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın ihracat iznine ve Ukrayna’daki personel ile altyapı kriterlerinin yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyleyen Rutte, herhangi bir zaman çizelgesi vermedi.

UKRAYNA'DAN TEŞEKKÜR

Hollanda'nın verdiği askeri destek kararının ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Mark Rutte ile görüşerek Hollanda hükümetinin aldığı ilk 18 F-16 uçağını Ukrayna’ya teslim etme kararından dolayı teşekkür ettim” dedi.

Hollanda, ilk ABD yapımı F-16 uçaklarını geçtiğimiz ay Romanya’da Ukraynalı pilot ve personeller için kurulan eğitim tesisine göndermişti. Danimarka, Norveç ve Belçika da ABD’nin verdiği pilot eğitimi tamamlanır tamamlanmaz Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları teslim edeceklerini açıklamışlardı.

ORDUNUN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise yaptığı açıklamada, Almanya'daki Ukraynalıları savaşta görev almaları için orduya çağırmıştı. Bakan Umerov, 25-60 yaş aralığındaki tüm Ukraynalı erkeklere silah altına alma çağrısı gönderileceğini ve bu kişilerin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin en yakın askerlik şubesine gidip teslim olmaları gerektiğini dile getirmişti.
Öte yandan ülkenin Devlet Başkanı Zelenskiy ordunun 450 bin- 500 bin askere ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap