SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hollanda'da skandal Filistin yasağı: Son cümleyi bir daha duymak istemiyorum

Hollanda'da skandal Filistin yasağı: Son cümleyi bir daha duymak istemiyorum

26 Ekim 2023 Perşembe - 10:43




Hollanda meclisinde 'Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak' ifadesini kullanan bir vekil meclis başkanı ve diğer vekillerle tartışma yaşadı. Tartışma sonrası oy birliği ile skandal bir yasağa imza atıldı.





7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e gerçekleştirdiği şok saldırı sonrası Tel Aviv hükümeti alt üst oldu. 1973 yılından sonra ilk kez resmi olarak savaş ilan eden İsrail'e ilk destek ABD'den geldi. Washington yönetimi bölgeye USS Gerald R. Ford uçak gemisini gönderdi. Hamas'ın saldırısını kontrol altına aldıktan sonra havadan saldırıya geçen İsrail ordusu kısa sürede binlerce kişiyi öldürdü. Buna rağmen Avrupa ülkeleri de Tel Aviv'e destek verdi. Çin ve Rusya ise İsrail'e uluslararası arenada istediği desteği vermedi. Çin hükümeti iki tarafı acilen ateşkes yapmaya çağırırken Rusya, bölgede iki devletli bir çözüm olmadan sorunların çözülmeyeceğini kaydetti.

HOLLANDA'DA SKANDAL

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde İsrail-Hamas arasında yaşanan savaşla ilgili oturum düzenlendi. Denk Partisi Meclis Grup Başkanı ve milletvekili Stephan van Baarle burada yaptığı konuşmada 'Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak' ifadesini kullandı. Baarle bu sözlerinin ardından Meclis Başkanı Vera Bergkamp tarafından uyarıldı.

Bergkamp 'Cümlenizin bir çağrışım yaptığını biliyorsunuz değil mi? Mecliste bu son cümleyi bir daha duymak istemiyorum' ifadelerini kullandı. Meclisteki diğer vekiller de Barlee'nin bu sözlerine tepki gösterdi ve geri almasını istedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap