SON DAKİKA



Haber > Dünya > Hollanda, Rusya'ya yönelik bazı yaptırımlardan çekildi

Hollanda, Rusya'ya yönelik bazı yaptırımlardan çekildi

05 Kasım 2022 Cumartesi - 13:07




Hollanda, işgalci Rusya'ya karşı uygulanan bazı yaptırımlardan çekildi.





İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında bir dizi yaptırım uygulanmıştı. Rus yanlısı yöneticiler nedeniyle Rus gazına ve hammaddesine bağımlı hale gelen Hollanda, bazı yaptırımlardan çekildi. 

Buna göre Hollanda işgalci Rusya'ya uygulanan 91 yaptırımı kaldırdı. 

Rus bayraklı 34 gemiye uygulanan yaptırım kaldırıldı ve Hollanda limanlarına yanaşmalarına izin verildi.

Ayrıca dondurulan 13 Rus malvarlığı sahiplerine geri iade edildi. 25 Hollanda şirketine, işgalci Rusya'nın gaz şirketi Gazprom'dan doğal gaz ve enerji anlaşması yapması için izin verildi.

150 Rus vatandaşına, şirketine, belediyesine, kurumuna ve eğitim kuruluşuna uygulanan yaptırımlar kaldırıldı. 13 sivil toplum kuruluşu üzerindeki yaptırımlar kaldırılarak, "Rusya ve AB arasında diyalog kurulmasına yardımcı olma" amacıyla yasal izinler verildi.


Bir Hollanda şirketine, Rus şirketlerinden ve devletinden ödeme alabilmesi için izin verildi, söz konusu yaptırımlar kaldırıldı.

Böylece Avrupa'nın iki yüzlülüğü bir kez daha görüldü. İşgalci Rusya'yla diplomatik ilişkileri kesmediği için Türkiye Cumhuriyeti'ni yaptırım uygulamakla tehdit eden Avrupa, Hollanda'nın bu tutumu karşısında henüz bir tepki vermedi. Hollanda'yı başka ülkelerin takip edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. 

Bununla beraber Hollanda Dışişleri Bakanlığı yaptırımların kaldırılmasına konu olan şirketlerin ve şahısların isimlerini açıklamadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap