SON DAKİKA



Haber > Dünya > Halyna Hutchins'in ailesi, Alec Baldwin'e dava açtı

Halyna Hutchins'in ailesi, Alec Baldwin'e dava açtı

16 Şubat 2022 Çarşamba - 14:45




Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan kazanın ardından açılan davalara bir yenisi daha eklendi. Rust filminin çekimleri sırasında öldürülen Hutchins'in ailesi Alec Baldwin'e ve set güvenliğinden sorumlu kişilere dava açtı.





Ünlü aktör Alec Baldwin'in hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu Rust filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan kazanın ardından sular durulmuyor.

Dünyanın aylardır konuştuğu korkunç olayın ardından açılan davalara bir yenisi daha eklendi.

Business Insider'da yer alan habere göre, Hutchins'in ailesi Alec Baldwin'e ve set güvenliğinden sorumlu kişilere dava açtı.

Dava dosyasında Baldwin'in ve set güvenliğinden sorumlu olan kişilerin görevlerini yapmadığı ve kazanın bu nedenle yaşandığı iddiası yer aldı.
 

New Mexico Birinci Adli Bölge Mahkemesinde açılan dava, ayrıca Baldwin'in Hutchins'i Santa Fe, New Mexico, Film setinde 'pervasızca vurup öldürdüğünü' iddia ediyor.


Dava dosyasında şu ifadeler yer alıyor;

'Davalı Baldwin ve bu davadaki diğer sanıklar, Rust filmini çekmek için gerçek silahlar kullanırken endüstri standardı güvenlik kontrollerini gerçekleştirmede ve temel silah güvenliği kurallarına uymada başarısız oldular ve bunun ölümcül sonuçları oldu.'

Prodüktörlerin programa uymak için acele ettiği ve çok sayıda güvenlik ihlali şikayetini görmezden geldiğini iddia eden dosyada ''Halyna Hutchins yaşamayı hak ediyordu ve davalılar, sette her bireyin güvenliğini koruma görevlerini kutsal kabul etselerdi, onun ölümünü önleme gücüne sahip olurlardı' ifadeleri yer aldı. Halyna Hutchinsin ailesi, Alec Baldwine dava açtı

Hutchins ailesinin avukatı Brian Panish düzenlediği basın toplantısında, Baldwin'in ve davada adı geçen 20'den fazla sanığın 'pervasız davranışlarının' ve 'maliyet düşürme çabalarının' trajedinin ana nedenleri olduğunu söyledi.

Panish filmin silah sorumlusu Hannah Guitterez-Reed ve yönetmen yardımcısı Dave Halls'un da dava açılan kişiler arasında olduğunun altını çizdi.


Baldwin'i ve Rust'ın diğer yapımcılarını temsil eden avukat ise 'Dualarımız Halyna'nın ailesiyle birlikte. Gerçek mühimmatın oraya nasıl ulaştığını belirlemek için yetkililerle işbirliği yapmaya devam ediyoruz' dedi.

'SİLAHIN GÜVENLİ OLDUĞU SÖYLENMİŞTİ'

Yaşanan trajik olay sonrası Baldwin polis sorgusuna alınmıştı. Mahkeme kayıtlarına göre Alec Baldwin'in sette ateşlediği silahı kendisine bir yönetmen yardımcısı "güvenli olduğu söylenerek" verdi. Halyna Hutchinsin ailesi, Alec Baldwine dava açtı
 Yönetmen yardımcısı Dave Halls, silahı Baldwin'e verirken içinde gerçek patlayıcı mühimmat olduğunu bilmiyordu. Kayıtlara göre Halls, bu sebeple silahın boş olduğu anlamına gelecek şekilde "Soğuk silah" diye bağırarak silahı aktöre teslim etti.

Baldwin "kaza" olarak tarif ettiği olay sonrası ilk açıklamasında büyük şok ve üzüntü yaşadığını söylemişti.

Twitter hesabından açıklama yapan Alec Baldwin şu ifadelere yer vermişti;

'Bir anne, eş ve çok sevdiğimiz bir meslektaşımız olan Halyna Hutchins'in hayatına mal olan kaza nedeniyle yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatacak kelime bulamıyorum. Bu trajedinin nasıl yaşandığını anlamak için yapılan polis soruşturmasına tüm desteğimi veriyorum. Eşi ile de konuştum. Ona ve aileye desteğimin yanlarında olduğunu söyledim. Eşi, oğulları ve Halyna'yı tanıyan ve seven herkes için büyük üzüntü yaşıyorum.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap