SON DAKİKA



Haber > Dünya > Halep'te ölü sayısı 42'ye yükseldi

Halep'te ölü sayısı 42'ye yükseldi

16 Kasım 2016 Çarşamba - 14:58




Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde, muhaliflerin kontrolündeki semtlere düzenlenen hava saldırılarında ölen sivil sayısı sayısı 42'ye, yaralı sayısı





Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Bibers Mişal, "Rejim ve Rus savaş uçakları Halep'in doğusunda muhaliflerin  kontrolündeki semtleri yoğun biçimde bombalamaya devam ediyor." dedi. 

Mişal, son 24 saatteki hava saldırılarında ölen sivil sayısının Şear  semtinde 22, Sukkeri'de 13, Ensari'de 4'e çıktığını, Dahret Avad'ta 2 ve Bab  Neyrab'ta da 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Saldırılarda 83 sivilin yaralandığını söyleyen Mişal,  bombardımanların, yaralıların hastaneye taşınmasına imkan vermeyecek kadar  şiddetli olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau dün yaptığı  açıklamada, Rusya’nın ve Esed rejiminin Halep'te hava saldırılarını sürdürmesini  kınamış, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Rus jetlerinin 28  gündür Halep üzerinde uçmadığını savunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap