SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gürcistan'dan Rusya hamlesi: "Topraklarımızın yüzde 20'si Rus işgali altında!"

Gürcistan'dan Rusya hamlesi: "Topraklarımızın yüzde 20'si Rus işgali altında!"

23 Eylül 2023 Cumartesi - 15:17




Gürcistan Başbakanı, ülke topraklarının yüzde 20'sinin hala Rusya'nın işgali altında olduğunu dile getirdi





Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu görüşmelerinde yaptığı konuşmada ülkesinin toprak bütünlüğü sorunlarına ve Rusya'nın Gürcistan'a yönelik işgaline değindi. Garibaşvili, 2008'deki Rusya saldırısının ardından yüz binlerce kişinin yerinden edildiğini ve Gürcistan topraklarının hala yüzde 20'sinin Rusya'nın işgali altında olduğunu ifade etti.

Rusya'nın Gürcistan topraklarından çekilmesi ve Cenevre müzakerelerine geri dönmesi konusunda uluslararası toplumu Rusya'ya baskı yapmaya çağıran Garibaşvili, aynı zamanda Abhazya ve Güney Osetya'da yaşayan halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Garibaşvili, bu iki bölgede yaşayan halkın birleşerek uzun vadeli istikrarı sağlayabileceğini ve ülkenin potansiyelini gerçekleştirebileceğini belirtti.

Başbakan, Gürcistan ekonomisinin son yıllarda etkili bir şekilde büyümeye devam ettiğine dikkat çekti ve ülkenin uluslararası platformlarda barışın sürdürülmesine katkı sağlamaya devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca Garibaşvili, Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını ve Ukrayna'ya insani yardımları sürdürdüklerini söyledi. Gürcistan'da 2.200 Ukraynalı çocuğa Ukrayna eğitim programına göre eğitim verildiğini aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap