SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gürcistan'da heyelan: Ölü sayısı 17'ye yükseldi

Gürcistan'da heyelan: Ölü sayısı 17'ye yükseldi

06 Ağustos 2023 Pazar - 12:28




Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesindeki Şovi tatil beldesinde meydana gelen heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısı 17'ye çıktı.





Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesinde yer alan tatil beldesi Şovi'de iki gün önce meydana gelen heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısının 17'ye çıktığı bildirildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 3 Ağustos'ta Şovi'de meydana gelen toprak kaymasından sonra bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Açıklamada, yaklaşık 400 kişilik arama kurtarma ekibi, polis ile ordu mensuplarının katıldığı, havadan da helikopterlerle desteklenen çalışmalarda şimdiye kadar 17 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi. Kayıp 19 kişiden hala haber alınamadığı bildirildi.


KAYIPLAR ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR

İşgal Edilmiş Bölgelerdeki Yerinden Edilmiş İnsanlar, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Zurab Azaraşvili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kayıplar arasında maalesef çocuklar var, 7 veya 8 çocuk var." dedi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Şovi'deki çalışmaları yerinde takip eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, can kayıpları nedeniyle 7 Ağustos'ta "ulusal yas" ilan edildiğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap