SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gözyaşlarına boğuldu! İnternetten yaptığı çağrıyı on binler izledi

Gözyaşlarına boğuldu! İnternetten yaptığı çağrıyı on binler izledi

11 Kasım 2023 Cumartesi - 16:41




Londra'da yaşayan Filistinli gazetecinin tankların çevirdiği bir evde mahsur kalan aile için çektiği video, sosyal medyada kısa sürede yayıldı.





7 Ekim'de başlayan İsrail'in Gazze'yi işgal savaşında otuz altıncı güne girildi, bombardımanda 11 bini aşkın Filistinli yaşamını yitirdi. Kara birliklerini Ekim ayı sonunda Gazze'ye gönderen İsrail, son günlerde özellikle hastaneleri bombalıyor.

Bölgede uygulanan abluka sebebiyle hali hazırda devam eden; ilaç, yemek ve su kıtlığı Gazzelilerin yüzleştikleri tehlikeyi de katlamaya devam ediyor. Yanı sıra, hastane çalışanları ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından sayısız kez hastanelerdeki yakıtın bitmek üzere olduğu yönünde uyarı yapıldı.

KORKULAN OLDU

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tıbbi koordinatör yardımcısı Dr. Muhammed Ebu Mughaiseb, ateşkes veya tıbbi yardım sağlanmaması durumunda hastanelerdeki tüm hastaların öleceğini söyledi, ""Bu hastaneler mezarlığa dönüşecek' dedi.

Geçtiğimiz saatlerde ise, korkulan oldu ve Gazze'nin dev tıp kompleksi Şifa Hastanesi'nde yakıt bitti. Türkçe çevirisiyle tam olarak 'şifa evi' anlamına gelen hastane, Gazze'deki en büyük ve en kapsamlı hastane olarak kabul görüyor. Buna göre üç özel tesisten oluşuyor; cerrahi, dahiliye ve doğum ve jinekoloji.


İSRAİL HİÇBİR KANIT SUNMADI

Tıp tesisi, günlerdir İsrail ordusunun çevresindeki yolları ve binaları bombalamasına direniyordu. Hiçbir delil sunmadan Hamas'ın ana karargahının hastanenin altında olduğunu ileri süren İsrail ordusu, haftalardır hastanenin tahliye edilmesini talep ediyordu.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, daha da ileri gidip Şifa Hastanesi'nin altında rehineler olabileceğini dahi öne sürdü.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Filistinli gazeteci ve insan hakları aktivisti Yara Eid, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda gözyaşlarına boğuldu. Gazeteci Eid, Şifa Hastanesi yakınlarındaki bir evde İsrail tankları tarafından kuşatılan ve dışarı çıkamayan bir aileyi kurtarmak için çağrıda bulundu.


İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Yara Eid, X hesabında Arapça ve İngilizce olarak paylaştığı videoda uluslararası kuruluşlardan mahsur kalan 13 kişilik Reis ailesini kurtarmalarını istedi.

Adım adım Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri kuşatan işgal tankları, dün ilk kez Rantisi hastanesinin etrafında görülmüştü.

İsrail hava bombardımanının yanı sıra kara birlikleriyle kuşattığı hastanelerin tahliye edilmesini istiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap