SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gizli buluşma doğrulandı! Putin, Prigojin ile görüştü

Gizli buluşma doğrulandı! Putin, Prigojin ile görüştü

10 Temmuz 2023 Pazartesi - 15:41




Kremlin, Rusya lideri Putin'in Wagner isyanından günler sonra Prigojin ile görüştüğünü doğruladı.





Kremlin'den yapılan açıklamada Rus lider Vladimir Putin'in, paralı asker grubu Wagner'in darbe teşebbüsünün ardından 29 Haziran'da Wagner lideri Yevgeny Prigojin ile Moskova'da görüştüğü belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, başarısız ayaklanmayı işaret ederek "Putin, 24 Haziran olaylarıyla ilgili değerlendirmesini yaptı" dedi ve Putin'in Wagner komutanlarının ifadelerini de dinlediğini belirtti. 

Kremlin'in yaptığı açıklamaya göre, üç saat süren görüşmede Vladimir Putin Wagner yöneticilerinin ne olup bittiğine dair görüşlerini dinledi ve onlara Ukrayna'daki savaşta kullanmaları için daha geniş seçenekler sundu. Wagner komutanları söz konusu buluşmada Putin'e ve Rus ordusuna sadakatlerini dile getirdiler.

BELARUS'A GİTTİĞİ SÖYLENMİŞTİ

İsyanın ardından Wagner liderinin Belarus'a gittiği açıklanmıştı. Ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Prigojin için "Bildiğim kadarıyla St. Petersburg’da. Belarus topraklarında değil" açıklamasını yapmıştı. 


Belarus lideri Lukaşenko, Wagner’in bir Rus şirketi olduğunu, liderinin nerede olduğu sorusunun kendisine sorulmaması gerektiğini belirterek, "Bu bir Rus şirketi. Dolayısıyla bu soru kesinlikle benim için değil. Bildiğim kadarıyla Wagner askerleri kamplarında. Prigozhin'e gelince, o St. Petersburg'da. Belarus topraklarında değil" demişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap