SON DAKİKA



Haber > Dünya > Genç pilotun şüpheli ölümü: Uçaktan atladı

Genç pilotun şüpheli ölümü: Uçaktan atladı

04 Ağustos 2022 Perşembe - 13:37




ABD'de uçuş sırasında arızalandığı öğrenilen CASA 212-200 tipi uçak 2 pilotla havalandıktan sonra tek pilot ile acil iniş yaptı. Yardımcı pilotun uçak havada iken aşağı atladığı iddia edilen olayla ilgili soruşturma sürerken Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) yardım çağrısının kayıtları ortaya çıktı.





Geçtiğimiz hafta Cuma günü, ABD'de uçuş sırasında tekerleklerinden biri düşen ve hasarlı olduğu bildirilen küçük bir uçak Raleigh Durham Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçağın havaalanına yaptığı iniş başta 'büyük bir tehlikenin atlatıldığını' düşündürse de kısa bir süre içinde iki pilotla kalkış yapan uçağın tek pilotla havalimanına döndüğü ortaya çıktı.

Ajansların ilk geçtiği bilgide 23 yaşında olduğu öğrenilen yardımcı pilot Charles Hew Crooks'un uçaktan düştüğü, diğer pilotun hafif yaralı olduğu ve hastanede gördüğü tedavi sonrası taburcu edildiği açıklandı.

ÜZERİNDE PARAŞÜT YOKTU

Olayın ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sonrası yardımcı pilotun cansız bedeni uçağın indiği noktaya yaklaşık 50 km mesafedeki bir evin arka bahçesinde bulundu.

Evin sahibinin bahçesinde bir gürültü duymasının ardından kurtarma ekiplerine haber verdiği belirtilirken cansız bedeni bulunan Charles Hew Crooks'un üzerinde paraşüt olmadığı açıklandı.


SİS PERDESİ YAVAŞ YAVAŞ ARALANIYOR

Federal Havacılık İdaresi konu ile soruşturma başlatırken, ABD'nin konuştuğu olaydaki sis perdesi de yavaş yavaş aralanmaya başladı.

Wake County Acil Durum Yönetimi CASA 212-200 tipi uçakla ilgili gelen yardım çağrısının cuma günü 14:30'da alındığını, uçağın çağrıdan yaklaşık 18 dakika sonra iniş yaptığını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap