SON DAKİKA



Haber > Dünya > Gazze'de 17 bin çocuk, ebeveyninden yoksun yaşıyor

Gazze'de 17 bin çocuk, ebeveyninden yoksun yaşıyor

09 Şubat 2024 Cuma - 10:33




Gazze'deki Filistin Hükümeti, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bin Filistinli çocuğun, ebeveynlerinden birini veya her ikisini kaybettikleri için yalnız yaşadığını duyurdu.





Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, Gazze'nin orta kesimindeki Şuheda el-Aksa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

"17 bine yakın Filistinli çocuk ailesiz yaşıyor"

Basın toplantısında konuşan Sevabite, "Soykırım savaşının başladığı günden bu yana Gazze Şeridi'nde 17 bine yakın Filistinli çocuk ailesiz yaşıyor, bu çocukların ailelerinden bazıları şehit oldu veya alıkonuldu, bazıları anne ve babasını ya da ikisinden birini kaybetti." dedi.

Gazze'de insanlık dramı

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana 12 bin 150 çocuk, 8 bin 300 kadın, 340 sağlık personeli, 46 sivil savunma personeli ve 123 gazetecinin öldüğünü aktaran Sevabite, hükümet ofisinin yaklaşık 7 bin kişinin de hala enkaz altında olduğunu belgelediğini söyledi.


İsrail'in insanlık dışı eylemleri

İsrail'i, Gazze Şeridi'nde buldozerle yıktığı 13 mezarlıktan 300'den fazla ölünün cesedini çalmakla suçlayan Sevabite, İsrail'in onlarca ölünün hayati organlarını çalarak cesetlerini yok ettiğini, bir kısmını geri verdiğini ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki toplu mezarlara defnedildiğini aktardı.

Kıtlık tehlikesi

Kuzey Gazze ilinde vatandaşların yediği un, pirinç ve hayvan yeminin tükenmesinin ardından kıtlığın artacağı konusunda uyaran Sevabite, Gazze Şeridi'nin tüm vilayetlerindeki barınma merkezlerinde bulunan 2 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin yiyecek, su ve ilaç bulamadıkları için son derece zor bir hayat yaşadıklarına dikkati çekti.

Sağlık krizi


Sevabite, yerinden edilmenin zorlu koşulları ve onlara yönelik hizmetlerin olmayışı nedeniyle 700 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulaşıcı hastalıklara yakalandığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap