SON DAKİKA



Haber > Dünya > Futbol tutkusu ‘Baba’yı yakalattı

Futbol tutkusu ‘Baba’yı yakalattı

07 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:11




İtalya’nın en tehlikeli 100 firarisinden biri olan, mafya lideri Vincenzo La Porta’nın, ülkenin birinci futbol ligi Serie A’da 33 yıl sonra şampiyon olan Napoli’nin kutlamaları sırasında tespit edilerek yakalandığı ortaya çıktı.





11 yıldır kaçak olan La Porta’nın yaşadığı Yunanistan’ın Korfu Adası’nda, Napoli’nin şampiyonluk kutlamaları sırasında balkonda sevinirken görüntülendiği bildirildi. La Porta’nın faaliyetlerini izleyen İtalya polisi, söz konusu görüntünün ardından harekete geçti. Korfu’da yakalanan ve Napoli merkezli Camorra mafyasından olan La Porta  suç ortaklığı, vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılıktan hükümlü.  

Napoli takımı en büyük zaafıydı

İtalyan yetkililer, 14 yıllık hapis cezasını çekmesi için La Porta’nın yaşadığı Yunanistan’dan iadesini istedi. Ancak mafya babası, Yunanistan’da yeni bir aile kurduğunu ve iade edilmek istemediğini söyledi. Önceki gün savcı karşısına çıkan La Porta’nın, iade talebi karara bağlanana kadar Yunanistan’da cezaevinde tutulmasına hükmedildi. İtalyan polisinden yapılan açıklamada, “Ona ihanet eden, futbola ve Napoli takımına olan tutkusuydu. La Porta, şampiyonluğun ardından kutlama yapmaktan kendini alamadı” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap