SON DAKİKA



Haber > Dünya > Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan'dan 'diplomatik skandal' iddiası

Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan'dan 'diplomatik skandal' iddiası

27 Ocak 2024 Cumartesi - 14:09




İsveç'in NATO'ya girmesi TBMM tarafından onaylanırken, sürece ilişkin tartışmalar devam ediyor.





Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama süreci, beklenmeyen bir diplomatik gelişmeye sahne oldu. TBMM kararı ve Cumhurbaşkanı'nın onayının Resmi Gazete'de yayımlanmasının yeterli olmadığı, ABD Kongresi'nin Türkiye'nin kararını doğrulamak için Cumhurbaşkanı'nın ıslak imzalı belgesini talep ettiği ileri sürüldü.

Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi CHP'li Namık Tan, "ABD Kongresi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının ıslak imzalı aslını görmek istedi" iddiasında bulundu. Eski Washington Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, bu durumu sosyal medya üzerinden eleştirdi. Tan, Türkiye'nin bu talebe karşılık vermek zorunda kalmasının, ülkenin uluslararası arenadaki itibarını zedelediğini ve "dünyaya ayar veren" bir ülke imajının zayıfladığını dile getirdi. Tan, bu durumun Türkiye'nin daha fazla "ayar verilen ülke" konumuna düşmesine ve uluslararası alanda horlanmasına neden olduğunu belirtti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap