SON DAKİKA



Haber > Dünya > Eski Bakan PKK'yı fonladıklarını itiraf etti!

Eski Bakan PKK'yı fonladıklarını itiraf etti!

07 Temmuz 2023 Cuma - 15:11




Görevi boyunca eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'ya yılda 376 milyon dolar para gönderen ve her platformda YPG ile poz veren eski İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde "PKK İsveç'ten fonlanıyor. Türkiye haklı. NATO üyeliğimize neden karşı çıktıklarını anlıyorum" itirafında bulundu.





İsveç'in devlet televizyonu SVT, NATO üyelik süreciyle ilgili yeni bir belgesel yayınladı.

İskandinav ülkesi İsveç'in NATO'ya giden yolda yaşadıklarını ve Türkiye'nin vetosunu ele alan belgeselde, İsveç'in geçen yıl eylül ayında seçimleri kaybeden sol hükümetinin Dışişleri Bakanı Ann Linde'den büyük bir itiraf geldi.

Ann Linde'nin Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye'ye yönelik silah ambargosu uygulandı, Suriye'de YPG desteklendi, terör örgütü YPG ve PKK sözde liderleri ile görüşüldü. Ann Linde'nin bakanlığı, bütçesinden yılda 376 milyon dolar terör örgütü PKK ve YPG'ye bağışta bulundu. İsveç yapımı AT-4 tanksavar roketleri YPG'ye hibe edildi. Teröristler, bu roketlerle Türk askerine saldırılarda bulundu.

Geçen yıl terör örgütü YPG ve PKK'yı ateşli bir şekilde savunan eski Dışişleri Bakanı Ann Linde, SVT kanalına verdiği röportajda ise şu itirafta bulundu: "Türkiye bu konuda haklı. OKK, İsveç'ten (İsveç'teki PKK destekçileri) fonlanıyor. Bu, İsveç için bir güvenlik problemi olmadı. Türkler bizim bu işi ciddiye almadığımızı düşünüyor. Aynı ittifak içinde yer alacaksak, onların güvenlik sorunlarına saygı duymalıyız. Bu meşru bir talep. Terörle ciddi anlamda mücadele etmemiz gerekir."

Ann Linde ayrıca terör örgütü PKK'nın sözde komutanlarından Cemil Bayık'ın adamı, sözde YPG sorumlusu İlham Ahmed ile sık sık görüştü.


 SVT'nin belgeseline konuşan mevcut İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström de PKK hakkında itiraflarda bulundu: "İsveç üstündeki yük daha ağır. Finlandiya'ya bu kadar baskı yapılmadı çünkü İsveç'te kimse itiraf etmek istemese de çok ciddi bir PKK sorunu var. Terör örgütü finansmanlarını ve örgüt üyeliğini suç tanıyan bir yasa çıkardık. Bu yasanın uygulanması ile birliket Türkiye ile ilişkilerin gelişeceğini umuyoruz. Türkiye ile sorunlarımızı çözmeliyiz ve NATO yolunu açmalıyız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap