SON DAKİKA



Haber > Dünya > Eşi görülmemiş önlem: Reddedenler cezalandırılacak

Eşi görülmemiş önlem: Reddedenler cezalandırılacak

15 Şubat 2020 Cumartesi - 18:47




Coronavirüs salgınında ölü sayısının bin 500'ü geçtiği Çin'de başkent Pekin'e dışarıdan gelen herkesin karantina altına alacak. Karara uymayanlar ise cezalandırılacak.





Coronavirüs salgını nedeniyle bir günde 143 ölümün daha gerçekleştiği Çin'de, başkent Pekin'e gelen herkes karantinaya alınacak. 14 günlük karantinayı kabul etmeyenler cezalandırılacak.

Dünyaya yayılan coronavirüs (Covid-19 virüsü) Afrika kıtasına da ulaştı, Mısır'da ilk vaka görüldü. Tayland'da ise hastalarla temas eden bir kadın sağlık çalışanının coronavirüse yakalandığı açıklandı.Japonya'da 11 gündür karantina altında tutulan yolcu gemisindeki ABD'liler, tahliye ediliyor. Amerikalı yolcular, kendi ülkelerinde de iki hafta karantinada tutulacak.

Salgının önünü alamayan ülke, eşi benzeri görülmemiş bir önleme daha başvuruyor. Başkent Pekin'e dışarıdan gelen herkes karantinaya alınacak.

REDDEDENLER CEZALANDIRILACAK

Resmi medya, 14 gün boyunca karantina altında kalmayı kabul etmeyenlerin cezalandırılacağını bildiriyor. Çin'in başkentine tatilden dönenler iki hafta ya evlerinden hiç dışarı çıkmayıp kendilerini karantina altında tutacak ya da karantina merkezlerinde kalacak. Pekin'de 20 milyonu aşkın kişi yaşıyor ve milyonlarca insan Çin Yeni Yılı nedeniyle ülkenin diğer bölgelerine seyahat etmiş durumda.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap