SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esad ile Putin, Moskova'da buluştu: İki liderin görüşmesi başladı

Esad ile Putin, Moskova'da buluştu: İki liderin görüşmesi başladı

15 Mart 2023 Çarşamba - 17:34




Rusya'nın başkenti Moskova'da, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı.





Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dörtlü zirve öncesi gittiği Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Putin, Esad'ın Kremlin Sarayı'nda ağırladı. 

Kremlin'in açıklamasında göre Esad görüşmede, Ukrayna savaşında Rusya'yı desteklediklerini vurguladı. Putin ise, Esad ile ‘sürekli iletişim hâlinde olduklarını ve ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmekte olduğunu’ belirtti.

KREMLİN: ŞAM-ANKARA İLİŞKİLERİ ELE ALINACAK

Görüşme öncesi Kremlin'den yapılan açıklamada, iki liderin Şam-Ankara ilişkilerini masaya yatıracağı belirtilmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya-Suriye görüşmelerinin Esad'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme olasılığını nasıl etkileyeceği sorusuna, "Şüphesiz bugün Suriye-Türkiye ilişkileri konusuna öyle veya böyle değinilecektir" yanıtını verdi. 

Suriye Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, resmi bir ziyaret için bugün akşam saatlerinde Moskova'ya ulaşan Esad’ın Putin ile görüşeceği belirtilmişti. Açıklamada, "Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Federasyonu'na resmi bir ziyaret için bu akşam Moskova'ya ulaştı. Ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek" denilmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap