SON DAKİKA



Haber > Dünya > Erdoğan'dan yardım istemişlerdi: Azovstal’da anlaşma sağlandı

Erdoğan'dan yardım istemişlerdi: Azovstal’da anlaşma sağlandı

16 Mayıs 2022 Pazartesi - 17:28




Rusya, Mariupol kentinde kuşatma altında tuttuğu Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna güçlerinin tahliyesi için anlaşma sağlandığını duyurdu.





Ukrayna'nın Mariupol kentindeki  Azovstal çelik fabrikasında Rus ordusuna teslim olmak istemeyen Ukrayna askerleri sivilleri rehin tutuyordu.

Azovstal'da mahsur kalan Ukraynalı askerler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istemişleridi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azovstal fabrikasındaki yaralı Ukrayna askerlerinin tahliyesi için anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Fabrikadan bir insani koridor açılacağı ve tahliye edilen kişilerin Rusya'nın kontrolündeki Novoazovsk kasabasında bir sağlık merkezine götürüleceği kaydedildi.

Rusya, geçen ay stratejik öneme sahip liman kenti Mariupol’ü ele geçirdiğini duyurmuş, kentteki Ukrayna güçleri ve aşırı milliyetçi Azov Taburu savaşçıları, çok sayıda siville beraber Azovstal fabrikasına sığınmıştı.


 Sivillerin çoğu fabrikadan tahliye edilirken Ukraynalı savaşçılar Rusya’nın “Teslim olun” çağrısını reddetmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün “Türkiye, Ukrayna'da Rusya'nın kuşatmasındaki Azovstal fabrikasından yaralı askerlerin ve sivillerin tahliyesi için gemi gönderme teklifinde bulundu” açıklaması yapmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap