SON DAKİKA



Haber > Dünya > Economist: Dünyanın en yaşanabilir kenti Viyana

Economist: Dünyanın en yaşanabilir kenti Viyana

22 Haziran 2023 Perşembe - 15:55




Beş ayrı puanlamayla belirlenen listede Avusturya'nın başkentini Kopenhag, Melbourne ve Sydney izledi, Suriye'nin başkenti Şam ise yine son sırada yer aldı.





İngiliz The Economist dergisiyle aynı medya grubunda bulunan Economist İstihbarat Birimi (Economist Intelligence Unit) tarafından her yıl belirlenen Küresel Yaşanabilirlik Endeksi'ne ilişkin 2023 yılı verileri kısmen kamuoyuyla paylaşıldı.

Dünyanın en yaşanabilir kentlerinin sıralandığı listenin ilk ve son 10 basamaklarında yer alan şehirler açıklandı.

Kentlerin 'istikrar', 'sağlık hizmeti', 'kültür & çevre', 'eğitim' ve 'altyapı' olmak üzere beş ayrı kategoride puanlandığı endeksin ilk sırasında geçen yıl olduğu gibi bu sene de Avusturya'nın başkenti Viyana yer aldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag ikinci sırada yer bulurken Avustralya'nın Melbourne şehri üçüncü basamakta görüldü.

Bir başka Avustralya kenti Sidney dördüncü, Kanada'nın Vancouver şehri beşinci, İsviçre'nin Zürih kenti altıncı sırada yer aldı.


Kanada'dan Calgary ve İsviçre'den Cenevre yedinci sırayı paylaştı.

Listenin dokuzuncu sırasında Kanada'nın Toronto kenti olurken 10'uncu sırayı Japonya'dan Osaka ve Yeni Zelanda'dan Auckland paylaştı.

ŞAM YİNE EN DİPTE

Toplam 173 şehrin bulunduğu listenin son sırasında Suriye'nin başkenti Şam yer aldı. Şam, 2022'deki endekste de son sıradaydı.

Libya'nın başkenti Trablus 172'nci, Cezayir'in başkenti Cezayir 171'inci, Nijerya'nın Lagos şehri 170'nci, Pakistan'dan Karaçi 169'uncu, Papua Yeni Gine'nin başkenti Port Moresby ise 168'inci oldu.


Bangladeş'in başkenti Dakka ve Zimbabve'nin başkenti Harare 166'ncı sırayı paylaştı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev 165 yer alırken Kamerun'un Douala şehri 164'üncü oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap