SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyadan gizlenen mutasyon gerçeğini açıkladı!

Dünyadan gizlenen mutasyon gerçeğini açıkladı!

05 Ocak 2021 Salı - 11:32




Trump'ın daha önce kovmakla tehdit ettiği ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Amerika'da önümüzdeki bir kaç hafta içinde durumun daha da kötüye gideceği uyarısında bulundu. Mutasyona uğramış korona virüs ABD’nin salgındaki merkez üssü New York’ta da ortaya çıkmıştı.





ABD’de salgınla mücadelenin en önemli ismi olarak gösterilen ve seçilmiş yeni Başkan Joe Biden’ın da ekibinde yer alacak olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, mutasyona uğrayan korona virüsün ABD'de de ortaya çıkmasının ardından tablonun daha da kötüye gideceğini açıkladı.

Tatil sezonu ve soğuk havalar nedeniyle ev içlerindeki buluşmaların arttığını ve vaka patlamalarının sebebinin bu olduğunu söyleyen Dr. Fauci, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde durum daha da kötüleşebilir. Ya da şu an görmekte olduğumuz korkunç seviyeyi sürdürebilir" dedi.

ABD’nin aşılama programına da değinen Fauci, "Bazı aksaklıklar olabilir, bu anlaşılabilir. Şu an istediğimiz noktada olmadığımız çok açık. Ancak Biden’ın görevdeki ilk 100 günde 100 milyon aşı hedefine ulaşılabilir" ifadelerini kullandı.

İlk kez İngiltere’de tespit edilen ve ardından 30’u aşkın ülkeye yayılan mutasyon geçirmiş korona virüsü, ABD’nin salgındaki merkez üssü New York’ta da ortaya çıkmıştı.
ABD'deki vaka sayısı 20 milyon 815 bine, ölü sayısı ise 353 bin 483’e ulaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap