SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyaca ünlü Goldman Sachs'dan ürküten tahmin! Bu üç metal...

Dünyaca ünlü Goldman Sachs'dan ürküten tahmin! Bu üç metal...

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:16




ABD merkezli Goldman Sachs, batarya üretiminde önemli rol oynayan kobalt, lityum ve nikelde yükseliş piyasasının son bulduğunu belirtti.





Dünyaca ünlü Goldman Sachs bankasına göre batarya üretiminde kritik rol oynayan kobalt, lityum ve nikel için yükseliş ivmesinin sonuna gelindi.

Özellikle otomotiv sektöründe elektrikli araçlara yönelimle birlikte dünya çapında talep artışı yaşanan üç metale yatırımcıların ilgisinin aşırı bir seviyede arttığını düşünen Goldman Sachs analistlerine göre üç metalde fiyatlar önümüzdeki iki sene içinde gerileyebilir.

Nicholas Snowdon ve Aditi Rai, yayımladıkları notta “Yatırımcılar 21. yüzyıl küresel ekonomisinde batarya metallerinin oynayacağı kritik rolün farkındalar. Talep profili katlanarak artsa da bu metallerde boğa piyasasının son bulduğunu düşünüyoruz. Uzun vadeli görünümleri güçlü olsa da bu metallere yatırımcı ilgisi, aşırı arza yol açtı” değerlendirmesini yaptı.

Goldman Sachs’a göre ton başına 60 bin dolar üzerinden spot işlem gören lityum bu yılı ortalama 54 bin dolarla kapatacak ve 2023’te sadece 16 bin doların üzerinde tutunacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap